Sponsorlu Bağlantılar
TAVADA KOLAY KÜNEFE
Yarım kg Kadayıf
200-300 gram özel künefe peyniri
125 gr tereyagı
Serbeti
2 Bardak su
2 Bardak seker
1-2 Damla Limon Suyu
Künefenin yapılısı
Kadayıf el ile dagıtılarak ufalanır veya biraz bıcakla kıyılır.Kadayıfın icine eritilmis tereyagı konularak ve elle karıstırılarak kadayıflar yaglanır bütün kadayıflar yaga bulanmalı.Yaglanmıs kadayıf ikiye ayrılır.Tava güzelce yaglanır künefenin yarısı tavaya cok kalın olmayacak bir sekilde elle veya bardakla sıkıstırılarak bastırılır.Araya peynir de serilerek, üzeri kalan kadayıfla gene bastırılarak kapatılır.Ocagın üzerinde cevire cevire ve spatula ile bastıra bastıra pisirilir.Bir yüzü kızarınca,diger yüzü cevrilir ve aynı islemler diger yüz icinde yapılır.Sonra kızaran künefemizi tabaga alalım.Kızaran künefenin üzerine cok sıcak olmayan serbet dökülür ve anında servis edilir.Afiyet olsun
Kaynak:Instagram
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: