» » » GAZETE TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar



GAZETE TATLISI

Hamuru İcin
1cay bardagı yogurt
1 cay bardagı süt
1 cay bardagı sıvıyag
1 Yumurta Yarım limon
1 tatlı kasıgı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldıgı kadar un
İci İcin
2 su bardagı ceviz ici
Serbeti İcin
3 su bardagı su
4 su bardagı seker
3 adet limon tuzu
Üzeri İcin
4 yemek kasıgı tereyagı
1 su bardagı sıvıyag
Hamurları Acmak İcin

nisasta
YAPILISI
Hamuru icin,yogurdu,yumurtayı sıvıyagı,bir kac damla limon suyunu,sirkeyi bir kaba koyup karıstırın.Üzerine unu ve kabartma tozunu da ekleyip hamuru yogurun.Diger tarafta serbeti icin,suyu kaynatın.Kaynayan suya sekeri ve limon tuzunu ekleyip kaynatarak altını kapatın.Yogurdugunuz hamuru,portakal büyüklügünde ayırıp incecik acın.Actıktan sonra,oklavaya sarararak büzün.Daha sonra kagıda açıp biraz kurutun.2 yumagı bu sekilde yaptıktan sonra iki hamuru üst üste koyup üzerine,cevizi rondodan gecirerek serpin.Daha sonra kagıdı kaldırarak rulo gibi sarın.Ardından 2parmak kalınlıgın da kesip tepsiye yerlestirin.Bütün hamurları bu sekilde yaptıktan sonra,tereyagını eritip,sıvıyagla birlikte hamurlara sürerek 180 derecede fırına verip pisirin.Pistikten sonra biraz sogutup soguyan serbeti de üzerine dökerek serbetleyin.AFİYET OLSUN

Kaynak:Instagram mineincitanesi

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak