» » » Tahınlı Kuru Baklava

Sponsorlu Bağlantılar


Tahınlı kuru baklava
Malzemeler
12 baklavalık yufka
100 gr eritilmis tereyagı yada sıvı yag
Tahin (miktarı damak zevkinize göre )
Dövülmüs ceviz (miktarı damak zevkinize göre)
Toz seker (miktarı damak zevkinize göre)
Hazırlanısı
Her rulo icin 3 baklavalık yufka kullanacagız.İlk olarak birinci yufkamızın üzerine biraz eritilmis tereyagından döküp fırça yardımıyla sürecegiz.Üzerine bir yufka daha koyup aynı islemi yapacagız.Ücüncü yufkayı da üzerine koyacagız.Bu sefer tereyagı dökmeyecegiz.Damak zevkimize göre tahin sürecegiz(ne cok az nede asırı olması tavsiyemdir)Üzerine3-4 yemek kaşıgı kadar toz seker serpecegiz. Ve cevizlerimizi yayacagız.Ceviz kullanmak istemiyorsanız yada evde yoksa ceviz koymadan da olur ama bence ceviz çok yakısıyor.Daha sonra yufkalarımızı resimdeki gibi sıkı bir rulo haline getirecegiz ve ister kare ister de resimdeki gibi silip fırın kagıdı serdiğimiz yada yagladıgımız fırın tepsisine dizecegiz.Önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pisirecegiz.Servis ederken üzerine biraz da pudra sekeri serpecegiz.Dondurmayla da harika bir uyum içinde olacaktır.Afiyet olsun
Serifenin mıtfagına tesekkurler





Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak