» » » Karnıyarık Pogaca

Sponsorlu Bağlantılar



Malzemeler
2 su bardagı ılık süt
1 su bardagı sıvı yag
2 yumurta akı
Tuz (damak zevkinize göre)
1 tatlı kaşıgı seker
1 yas maya
Aldıgı kadar un
Üzeri icin
2 yumurta sarısı
Cörek otu
İci icin
Beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanısı
Ilk olarak derik bir kapta ılık süt icinde mayayı eritin önce daha sonra diger malzemeleri ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Tuzun miktarını yazmadım kendi damak zevkinize göre ayarlayın ama ben iki tatlı kasıgı koyuyorum.Hamurun üzerini örtün ve 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.Dinlenmis hamurdan cevizden biraz büyük parcalar koparın.Bezeleri bir merdane yardımıyla acin ve tam ortasına resimdeki gibi biz cizik atin.Alt kismina ic harcınizi yerlestirin ve sarma sarar gibi o alt kismi cizike kadar sarin daha sonra cizigin diger tarafini üzerine kapatin ve ters cevirin cizik altda kalacagi icin.Cevirdiginiz zaman firmu belli olur zaten iki ucunuda parmaklarinizla bastirin acik kalmamasi için.Firin kagıti serfiginiz tepsiye yerlestirin üzerine temiz bir bez örtün ve 15 dakika kadar bekletin üzerine yumurta sürün ve önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında kizarana kadar pisirin.Afiyet olsun
Serifenin mutfagına tesekkurler


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak