» » » Vişneli Rulo Tart

Sponsorlu Bağlantılar



Vişneli Rulo Tart
Malzemeler
200 gr naturel tereyagı(yumuşak
4 su bardagı un (kontrollü)
1 su bardagı yogurt
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi için
500 gr çekirdeksiz organik vişne
Yarım su bardagı şeker
Üzeri için
Yarım su baradagı doğal yogurt
4/1 su bardagı şeker
Üzerine elemek için
Pudra şekeri
Yapılışı

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur 2 adet bezeye ayrılır.Bezeler 3 mm kalınlığında dikdörtgen bir şekilde açılırak 3 parmak genişliğinde uzun şeritler kesilir ve tek sıra halinde şeritlerin ortasına vişneler dizilir.Vişnelerin üzerine toz şeker serpilerek rulo şeklinde sarılıp kapatılan yer alta gelecek şekilde yaglı kâgıt serilmiş yuvarlak borcama çok sık olmayacak biçimde ortadan başlayarak çok sıkı olmadan sarılır.Üzerine yoğurt sürülüp tekrardan az şeker serpilir.180⁰’de 50 dakika kadar pişirilir.Tatlı ılıyınca üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır. Afiyet olsun

Kaynak:ayselbostanci

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak