» » » TİRAMİSU

Sponsorlu Bağlantılar


TİRAMİSU

Pandispanya için
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
200 gr labne
Islatmak için
1,5 çay bardağı ilik su
1 tatli kasigi granül kahve
2 yemek kaşığı şeker
(İsteyen 3 u bir arada kullanabilir)
Yapilisi
Öncelikle kremasını hazirlıyoruz.Labne ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alinip karistirarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.Ilımaya birakıyoruz.Bu arada keki hazirlıyoruz.Yumurta ve şekeri iyice cirpıp, un,kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eliyoruz.Çırptıgımız harca azar azar eklerken spatulayla karistiriyoruz.Tabanina yagli kagit serdigimiz kelepçeli kaliba döküyoruz.Önceden fırını 200 derecede ısıtıyoruz.Kabarmaya basladiginda 160 dereceye düşürüyoruz.Kürdanla pişip pismedigini kontrol edip firindan aliyoruz.Bu arada ben bıçakla kontrol ediyorum.Ucunu batırıyorum bıçak temiz çıkarsa pişmiştir,hamur bulaşıyosa haliyle pişmemiş.Gelelim tarifimize :) Fırından alınca soğumaya birakiyoruz.Soğuyan veya iliyan kremaya labne ve vanilya ekleyip mikserle cirpiyoruz.Kahve,su ve şekeri karistiriyoruz.Keki ikiye bölüp kelepçeli kaliba kekin yarisinı koyup kahveyle islatiyoruz.Kremanin yarisi döküp düzgünce yayiyoruz.Kekin diğeri üzerine kapatilacak.Ve tekrar kahveyle islatilacak.Krema sürülür.( İsterseniz Kremanin birazini ayirarak benim gibi susleyebilirsiniz.)1 gece dolapta dinlendirilip ertesi gün üzerine kakaoyu ekleyecegiz.Kaliptan cikarirız servise hazırdır.

Tarifi içininstagram.com/zubeydemutfakta/ ya Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
This is the most recent post.
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak