» » » EVDE İSKENDER KEBAP

Sponsorlu Bağlantılar



EVDE İSKENDER KEBAP
malzemeler
500 gr Pirzolalık yumusak et mutlaka dondurulmus olacak

2 adet yesil biber

2 adet domates

yogurt
Sosu icin
1 corba kasıgı biber salcası

1 tane domates

2 corba kasıgı tereyagı

bir tutam kekik

tuz,karabiber

sıcak su
Eger dondurucuda etimiz yoksa,aldıgımız eti mutlaka bir gün önceden dondurucuya atıp,iyice donmasını gerekiyor.İyice donan etimizi,10 dk kadar oda sıcaklıgında bekletip,keskin bir bıcak yardımıyla cok ince olacak sekilde dilimliyoruz.Etimiz bitene kadar bu isleme devam ediyoruz.Etleri dilimledikten sonra,yüksek ısıda ısıttıgımız tavaya alıp,hic bir ekleme yapmaksızın soteliyoruz.Etlerimizin rengi dönünce tavayı kısık atese alıp,yavas yavas pismesini saglıyor,pismeye yakın tuzunu ilave ediyoruz.Sos icin tereyag tavaya alıp,üzerine salcayı ilave ederek soteliyoruz.Rendelenmis domates,tuz karabiber ve kekigi ilave edip soteliyoruz.Sos koyulasınca kafi miktarda su ilave ederek sosu hazır hale getiriyoruz.Pideleri  küp seklinde keserek servis tabagına alıp,üzerine domatesli sosu ekleyip,etlerimizi yerlestiriyoruz.Yogurdu,biber ve domatesleri de ekleyerek bol tereyagiyla servis yapıyoruz.Afiyet olsun

Kaynak:Instagram mineincitanesi

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak