Sponsorlu Bağlantılar
EVDE İSKENDER KEBAP
malzemeler
500 gr Pirzolalık yumusak et mutlaka dondurulmus olacak
2 adet yesil biber
2 adet domates
yogurt
Sosu icin
1 corba kasıgı biber salcası
1 tane domates
2 corba kasıgı tereyagı
bir tutam kekik
tuz,karabiber
sıcak su
Eger dondurucuda etimiz yoksa,aldıgımız eti mutlaka bir gün önceden dondurucuya atıp,iyice donmasını gerekiyor.İyice donan etimizi,10 dk kadar oda sıcaklıgında bekletip,keskin bir bıcak yardımıyla cok ince olacak sekilde dilimliyoruz.Etimiz bitene kadar bu isleme devam ediyoruz.Etleri dilimledikten sonra,yüksek ısıda ısıttıgımız tavaya alıp,hic bir ekleme yapmaksızın soteliyoruz.Etlerimizin rengi dönünce tavayı kısık atese alıp,yavas yavas pismesini saglıyor,pismeye yakın tuzunu ilave ediyoruz.Sos icin tereyag tavaya alıp,üzerine salcayı ilave ederek soteliyoruz.Rendelenmis domates,tuz karabiber ve kekigi ilave edip soteliyoruz.Sos koyulasınca kafi miktarda su ilave ederek sosu hazır hale getiriyoruz.Pideleri küp seklinde keserek servis tabagına alıp,üzerine domatesli sosu ekleyip,etlerimizi yerlestiriyoruz.Yogurdu,biber ve domatesleri de ekleyerek bol tereyagiyla servis yapıyoruz.Afiyet olsun
Kaynak:Instagram
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: