» » » Soguk Havalarda Yüz Felcine Dikkat!

Sponsorlu Bağlantılar


Soguk Havalarda Yüz Felcine Dikkat!

Yüz felci yüzde gücsüzlük segirme ya da hareketsizlige neden olan bir rahatsızlıktır. Yüzünüzde meydana gelen anormal hareketler bunlara sebebiyet yaratmaktadır. Yüz felci bircok nedenden dolayı ortaya cıkmaktadır. Bunun cok iyi bir sekilde belirlenmesi ve arastırılması gerekmektedir. Özellikle kıs aylarında gerceklesen yüz felci konusunda cok tedbirli bir sekilde korunmanız gerekmektedir. Yüz felci cogu zaman aniden gerceklesmektedir. Bunu sabah aynaya baktıgınızda birden hissedebilirsiniz.
Özellikle soguk havalarda yüz felci icin dikkat etmesi gerekmektedir. Yüz felcinin belirtileri;
  • Bir gözü yarım bir sekilde kapatamama
  • Yemek yerken zorluk cekmek
  • Yediklerinizin agzınızın kenarından dısarı dökülmesi
  • Gülümserken hicbir sekilde yüzü oynatamama
  • Gözlerde kuruma ve batma
  • Tat alma duyusunda azalma
Soguk hava cildin nem faktörünü ortadan kaldırmaktadır. Yüz felcinin en önemli faktörlerinden bir tanesi de soguk havadır. Soguk havalarda yüzünüzü koruma altına almanız gerekmektedir. Bu nedenle soguk ve rüzgârlı havalarda sapka ve kaskol giymeden dısarı cıkmayınız. Araba kullanırken cam acmak gece yatarken camı kapatmamak yüz felci riskini arttırmaktadır. Dikkatli olunması gerekir.
Soguk havalarda özellikle kıs mevsiminde yüzün korunması önem tasır. Bunun icin yüzünüzü özel maskeler yardımı ile koruyabilirsiniz. Bu sayede sogugun etkisinden korunabilirsiniz. Ayrıca yüzünüzde herhangi bir hissizlik olustugu zaman mutlaka uzman bir hekime görünmeniz gerekir. Size uygulayacagı tedavi yöntemlerini de aksatmadan düzenli bir sekilde uygulamalısınız.
  • Kaynak:Saglık Bilgileri

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak