» » » D Vitamini Eksikligi Nasıl Önlenir?

Sponsorlu Bağlantılar


D Vitamini Eksikligi Nasıl Önlenir?

D vitamini, vücudumuzun mikroplara karsı savasan ve mikropları yok eden vücudun savunma mekanizması olarak da bilinen beyaz kan hücrelerinin calısmasında büyük rol oynayan bir vitamindir. D vitamini ne cok günes ısınlarında bulunur ve insan vücuduna en fazla D vitamini veren sey günes ısınlarıdır. Günes ısınlarına yaz aylarında oldukca fazla maruz kalırız fakat kıs aylarında az günes ısınlarına maruz kaldıgımız icin D vitamini ihtiyacımızı günes ısınlarından yeteri kadar elde edemeyiz. Bu sebeple de kıs aylarında bagısıklık sistemimiz zayıflar ve hastalıklara davetiye cıkartırız.
D Vitamini Nelerden Alınabilir? 
D vitamini yeterli miktarda günesten alınabildigi gibi tükettiğimiz gıdalardan da alınabiliyor. Bahsettigimiz D vitamini yagda cözünen bir vitamindir. Besinlerde D2 olarak bulunur. D3 olarak da bulunur.
Bu vitaminlerin bulundugu besinler genellikle et ve hayvansal besinlerdir. Besinlere örnek verecek olursak D vitamini en çok somon balıgında, ton balıgında, hamside, sardalye, yumurta, süt ve süt ürünlerinde oldukca fazla bulunur.
Bu besinlerden günlük olarak 100 gram tüketmek günlük D vitamini ihtiyacınızın neredeyse hepsini karsılar.
  • Kaynak:Saglık Bilgileri

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak