» » » Gül Baklava

Sponsorlu Bağlantılar



Gül Baklava

Hamuru icin

yyumurta
1 cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı süt
1 cay bardagı su
1 cay bardagı yogurt
1 tatlı kasıgı limon suyu

1 pk kb tozu

1fiske tuz 1tatlı kasıgı

sirke
Aldıgı kadar un
 Acmak icin

Nisasta
Serbeti icin
2 bardak toz seker
3 bardak su
Limon

ceviz ici

üstü icin

4 kasık tereyag

1 kasık margarin

yarım bardak sıvıyag

Yapılısı

Hamur icin

Hazırlanan tüm malzemeler karıstırılır,aldıgı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hamurdan mandalin kadar yumak alınır üstü örtülerek serin bir yerde 3 saat bekletilir.2 bardak toz seker,3 bardak su ve limon ile serbet hazırlanır.Yumaklar nisasta ile incecik,baklavalık acılır.Yufkalar dörde kesilir.Ortalarından içeri dogru itilerek yonca sekli verilir.Ortasına ceviz yerlestirilip kenarları üst üste gelecek sekilde kapatılır ve ters olacak sekilde fırın tepsisine yerlestirilir.Diger bir sekil de midye böreginin sekli verilir.4 yemek kasıgı tereyagı ve 1 kasık margarinle yarım su bardagı sıvıyagı eritilir.Baklavaların üzerine gezdirilir.Fırında baklavaların önce altı iyice kızartılır,üzeri de kızardıktan sonra fırından alınır,ılıtılıp üzerinde serbeti gezdirilir.
Afiyet olsun

Kaynak:Instagram mineincitanesi

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak