» » » TAVADA KOLAY CEVİZLİ KADAYIF

Sponsorlu Bağlantılar



TAVADA KOLAY CEVİZLİ KADAYIF

250 gr. taze tel kadayıf

3 yemek kasıgı tereyagı eritin.

(Artı bir kasik oda ısısında yumusamıs tereyagı)

1 tatlı kasıgı pekmez 

cevizici

Serbeti icin

1 su bardagı su

2 su bardagı

seker

2-3 damla limon suyu

Yapılısı

Serbet icin seker ve suyu kaynatın.Altını iyice kısıp 15 dakika daha kaynatıp,limon sıkıp altını kapatın ve sogumaya bırakın.Tel kadayıfı ince ince bıcakla kıyın yagi eritip kadayıfta iyice yedirin yumusamıs tereyagını pekmezle karıstırın.Yapısmaz yüzeyli tavaya yarısını bolca sürerek yaglayın.Kadayıfı cok kalın olmayacak sekilde kadayıf ile kaplayıp iyice bastırın.Cevizi her tarafına serip tekrar kalan kadayıfla bir kat daha olusturun ve bir tas veya bardak tersiyle iyice bastırın.Tavayı büyük ocaga alıp kısıga yakın orta ateste altı her tarafı iyice kızarana kadar pisirin.Arada üstten bastırarak iyice kızarmasına yardımcı olun.Bir tabak yardımıyla kadayıfı ters cevirin.Kalan yagı tavaya yayıp kadayıfı kaydırın ve ikinci tarafını pisirin.Pisen kadayıf tatlınızı servis tabagına alın 10 dakika dinlendirin.Oda ısısına gelmis serbeti döküp dilimleyin.Dıs kısmı cok kıtır oldugundan serbeti cekmesi icin biraz bekletebilirsiniz.Hemen yiyecekseniz hem tatlı hem serbet sıcaga yakında dökülebilir.Afiyet olsun

Kaynak:Instagram mineincitanesi

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak