Sponsorlu Bağlantılar
BURSANIN PİDELİ KÖFTESİ
Malzemeler
Tırnak pide yoksa bayat ekmek
Köftesi icin
300 gram kadar kıyma
1 tane sogan rendesi
1 tane yumurta
Bayat ekmek yada galeta unu
Tuz,Karabiber,kırmizibiber
Salca sosu icin
domates rendesi yada 2 yemek kasigi domates salcasi
Tuz,Karabiber
1tane küp seker
YAPILISI
Köfte harcını hazırlamak icin gerekli olan malzemeler,derin bir kap icerisinde güzelce yogrulur.Köfte kücük parcalar kopartılır.İster uzun ister yuvarlak sekilde köfteler hazırlanır.Hazırlanan köfteler,az yagda teflonda kızartılır.Sosu icin gerekli olan malzemeler,kücük bir tencereye alınır ve karıstırarak pisirilir.(sos biraz sulu olsun)Tırnak pideleri kücük kücük kesilir ve tavada biraz tereyaginda kavrulup servis tabagına yerlestirilir.Pidelerin üzerine salcalı sostan gezdirilerek dökülür.Köfteler dizilir.Köftelerin üzerine tekrar salcalı sos dökülür.Son olarak,üzerine kızdırılmıs tereyagı gezdirilir.Hazırlanan pideli köfte,közlenmis sivri biber ve domates esliginde,sıcak olarak servis edilir.Afiyet olsun
Kaynak:Instagram
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: