» » » BURSANIN PİDELİ KÖFTESİ

Sponsorlu Bağlantılar



BURSANIN PİDELİ KÖFTESİ

Malzemeler

Tırnak pide yoksa bayat ekmek
Köftesi icin
300 gram kadar kıyma

1 tane sogan rendesi

1 tane yumurta

Bayat ekmek yada galeta unu

Tuz,Karabiber,kırmizibiber 

Salca sosu icin

domates rendesi yada 2 yemek kasigi domates salcasi

Tuz,Karabiber

1tane küp seker

YAPILISI

Köfte harcını hazırlamak icin gerekli olan malzemeler,derin bir kap icerisinde güzelce yogrulur.Köfte kücük parcalar kopartılır.İster uzun ister yuvarlak sekilde köfteler hazırlanır.Hazırlanan köfteler,az yagda teflonda kızartılır.Sosu icin gerekli olan malzemeler,kücük bir tencereye alınır ve karıstırarak pisirilir.(sos biraz sulu olsun)Tırnak pideleri kücük kücük kesilir ve tavada biraz tereyaginda kavrulup servis tabagına yerlestirilir.Pidelerin üzerine salcalı sostan gezdirilerek dökülür.Köfteler dizilir.Köftelerin üzerine tekrar salcalı sos dökülür.Son olarak,üzerine kızdırılmıs tereyagı gezdirilir.Hazırlanan pideli köfte,közlenmis sivri biber ve domates esliginde,sıcak olarak servis edilir.Afiyet olsun

Kaynak:Instagram mineincitanesi

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak