» » » Yelpaze Kebabi

Sponsorlu Bağlantılar


Malzemeler
5 patlıcan (kalın olanlar secilmeli)
Kıymalı harc icin
250-300 gr kıyma
2 sogan (rende)
Tuz, karabiber, pulbiber
maydanoz
1- 2 dis sarımsak
Süslemek icin;
Küçük domatesler yada 1 tane büyük domates
2 – 3 yesil biber
Sosu;
1 yemek kasıgı domates salcası
1 tatlı kasıgı biber salcası
1 su bardagı sıcak su
Tuz
Alüminyum folyo ya da yaglı kagıt
Hazırlanısı
İlk olarak patlıcanlarımızı yıkayıp tuzlu suda biraz bekletiyoruz. Patlıcanlarımızı resimdeki gibi küçültecegiz. Aslında patlıcanları tüm tüm de yapabilirsiniz ama porsiyon cok büyük olur.
Küçülttügümüz patlıcanların ucuna kadar kesiyoruz 4-5 kere resimdeki gibi.Bu arada kestigimiz patlıcanları telef etmiyoruz ve fırında közlüyoruz. Ertesi gün baska bir yemege kullanırız mesela.Kıymalı harcımıza başlayalım simdi.Tüm malzemeleri ekleyip yoguralım.Simdi kıymalı harcımızı kestigimiz seritlere yerlestirelim. En alta kadar gelecek kıymalar tüm seritleri doldurunca patlıcanı söyle bir bastırın. Kenardan ve üstünden tasan kıymalı harcı parmagınızla silin ki görüntüsü bozuk olmasın.Yagladıgınız fırın tepsisine yelpazelerimizi yerlestiriyoruz.Salçalarımızı suyla ezip tuzu ilave edip karistirip yelpazelerin üzerine döküyoruz.Üzerini alüminyum folyoyla kapatıyoruz ve 200 derecelik firinda pisiriyoruz.Afiyet olsun


Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak