» » » Tavada tavuk pirzola

Sponsorlu Bağlantılar


Malzemeler
1 kilo tavuk pirzola / baget/ yada kanat
2 domates
3 -4 sivri biber
2 sogan
Arzuya göre patates,renkli biber,havuc
1 bucuk yemek kasıgı domates salcası
2 yemek kasıgı sıvı yag
1 büyük su bardagı su
Tuz,pul biber,kekik
Hazırlanısı
Tavuk pirzolalarımızı güzelce yıkayıp teflon bir tavaya alıyoruz.Kendı suyunda yag koymadan iki taraflı hafif kızartıyoruz.Rengi degismeye baslasın yeterli pismesi gerekmiyor zaten salcalı su da pisecek.Pirzolaları hafif tuzluyoruz ve üzerine hafif tuzladıgımız sebzeleri yerlestiriyoruz.Bir kasede salcayı sıvı yapını ve suyu ezip karıstırıyoruz.Tuz kekik pul biber ekleyip (tuzu önceden de biraz attıgınızı unutmayın) sebze ve pirzolaların üzerine döküyoruz ve bu sekilde kaynamaya bırakıyoruz.Sos koyulasacak sebzeler yumusayıp tavuk pisince ocagın altını kısın.Arzuya göre pirinc yada bulgur pilavıyla servis edin.Afiyet olsun
Serife nın mutfagına tesekkurler

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak