» » » SEFTALİ SOSLU KREMALI KUP

Sponsorlu Bağlantılar


Malzemeler
4 su bardagı süt
1 kutu krema (200 ml)
3 corba kasıgı un
2 corba kasıgı pirinc unu
1,5 su bardagı toz seker
1 paket vanilin
Seftali Sos İcin
4 adet sert büyük seftali
2 corba kasıgı toz seker
1 cay kasıgı tarcın
Arası İcin
toz antep fıstıgı
Hazırlanısı
Seftali sos için seftalilerin kabuklarını soyup cok ince olmayacak sekilde elma dilimi dograyıp seker ile birlikte suyunu cekene kadar pisirip ocaktan alın ve tarcını ekleyip sogumaya bırakın.Kreması icin bütün malzemeyi tencerede pürüzsüzlesene kadar cırpıp orta ateste sürekli karıstırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pisirin.Servis kuplarına ilk olarak birer kasık seftali sosundan koyup üzerine antep fıstıgı serpistirip muhallebiden koyup bir kat daha seftali sostan koyup tekrar fıstık serpistirip üzerine muhallebiden koyun.Hazırlanan kupları buzdolabına koyup soguyunca istediginiz sekilde süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak