» » » Düğün Çorbası

Sponsorlu Bağlantılar


Düğün Çorbası
Tarifi İçin Malzemeler
350-400 g kuzu gerdan eti
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısıPul biber
2-3 yiyecek kaşığı tereyağı
Limon suyu
Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı
Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlayalım. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak küçük küçük didikleyelim. öteki taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için yoğurt ve unu güzelce çırpalım, yumurta sarısını ve azca limon suyu ilave ederek iyice karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karışmasını sağlayarak ilave edelim. Didiklenmiş etleri de ilave ederek kısık ateşte çorbamızı birkaç dakika daha kaynatalım. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis tecrübe edelim. Isterseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun
Kaynak:Mutfak Sanati Lezzet Aşki Sevdasi

Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak