» » » Antep Usulü Ekşili Kuru Dolma

Sponsorlu Bağlantılar



Antep Usulü Ekşili Kuru Dolma
Yemegimizin Malzemeleri
20-25 adet patlıcan kurusu ve biber kurusu
250 gram orta yaglı kıyma
2 bardak pirinç
2 büyük soğan
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ (eğer kuru olursa daha fazla da ekleme yapıbilir)
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Bir tutam kuru dereotu
Gelelim Antep Usulü Ekşili Kuru Dolmanın Yapılışına
Öncelikle kuru biber ve patlıcanları 15 dakika harlı ateşte haşlayalım.Haslanan kurutmalıkları ateşten alıp soğuk suya atıp şoklayalım. Daha sonra iç malzemelerinin tamamını karıştırıp yoğuralım. Şokladığımız patlıcan ve biberleri yarıya kadar dolduralım ve ağzını kapatalım. Tenceremize tek tek dizelim, tekrar 1 tatlı kaşığı salça, nar eksisi ve birazcık sumak ilave edip sıcak su ile karıştırıp dolmalarımızın üzerine bosaltalım. Ve üzerine geçmeyecek kadar su ekleyip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.



Sponsorlu Bağlantılar
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak