Sponsorlu Bağlantılar
Pratik Kol Böreği
Malzemeler
5 tane yufka
Sos için
3 tane organik yumurta
1 su bardagı süt
Yarım su bardağı sıvı yag
İçi malzemesi
1 kg ıspanak
1 tane kuru sogan
2 tane organik yumurta
Tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı
Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayıp az zeytinyağı ile kavrun.Yıkanmış ve doğranmış olan ıspanakları kavrulan soğanın üzerine ekleyip soteleyin.Ispanaklar biraz sönünce baharatları ekleyin.Bu safhada eğer istenirse iç için olan yumurtalar ayrı bir tavada çok az yağ ile iyice karıştırılarak pişirilip ıspanakların üzerine eklenerek ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Sos malzemeleri karıştırılır ve yufkanın biri tezgâha serilir.Sos malzemesi her tarafına gelecek şekilde sürülerek yufka 2’ye katlanır.Geniş tarafına hazırlanan içten orta kısmına konulur ve 2 tarafından için üzerine katlanarak yufka geniş rulo şeklinde sarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur.Diğer yufkalar da aynı sekilde yapılır. Kalan sos malzemesi üzerine sürülür ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Kaynak:
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: