Sponsorlu Bağlantılar
SIVAS ETLİ HINGELİ
Hamur için
1 adet yumurta
1 tatlı kasıgı tuz
1,5su bardagı su
İc Harcı icin
300 gr kıyma
1tane sogan
maydanoz,tuz,pul biber,karabiber,kimyon,
Sosu icin
Yogurt
sarımsak
2 yemek kasıgı tereyag
İstege baglı salca,pul biber,nane
Yapılısı
Bir kaba,unu,yumurtayı,tuzu ve suyu koyarak karıstırın.Hamur kıvamına gelince yogurmaya baslayın.Kulak memesinden daha sert bir hamur olmalı.İyice yogurun.Hamuru 3 esit parcaya bölerek yumak yapıp bir tepsiyi hafifce unlayıp icine koyun.Üstüne nemli bir bez örtüp dinlendirin.Hamuru acın kareler kesin.Hazırladıgınız kestiginiz hamurun ortasına etli harctan kücük parcaları yerlestirin ve ücgen olacak sekilde kapatın.Tüm bu islemleri hallettikten sonra,hamurları birbirine ve yapısmayacak sekilde bir bezin üstüne dizin.Bir tencereye su koyup kaynatın.Tuz ve hamurları suya atın.Hamurları yaklasık 5 dk kadar haşlayın ve süzüp servis kabına alın.Sarımsaklı Yogurdu iyice cırpın.Pismis hingelin üstüne yogurdu dökün.Kızdırdıgınız sade tereyagını dökün.Afiyet olsun
Kaynak:Instagram
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok: